Kategorijas
Nekategorizēts

8 LATA teātri ir izvirzīti GADA IZRĀDE 2021 skatēm

Ar lepnumu priecājamies par astoņiem LATA teātriem, kas izvirzīti Gada Izrāde 2021 skatēm, kas notiek no 10. līdz 11. septembrim.

Cēsu Teātris ar izrādi “KOMPANJONI”

Vai par naudu var pirkt un pārdot visu? Arī savu un cita dzīvību? Vai došanās pašnāvībā var būt labs sižets veiksmīgai reklāmai? Un vai par to var runāt nedaudz ironiskā teātra valodā?

Tie ir jautājumi, uz kuriem atbildes varēsiet rast Cēsu Teātra jaunākajā iestudējumā “Kompanjoni”, kas tapusi pēc Mihaila Režčikova lugas motīviem. Iespējams, komēdija ar nedaudz melnu pieskārienu.

Amerika, 60 gadi. Aptiekā ierodas jauna sieviete Šarona Karra, lai nopirktu indi un dotos pašnāvībā. Kabatā viņai ir četri dolāri, bet inde maksā – 20. Aptiekas īpašniece Betija piedāvā viņai palīdzēt, lai nopelnītu šos 16 dolārus.

Druvas teātra ar izrādi “Trīnes grēki”

Rakstniekam Rūdolfam Blaumanim humors bija viņa vizītkarte, un dižajam ērglēnietim pieder vārdi: “Man patīk, kad tauta smejas!”. Savu skatījumu stāstam par izmanīgo, precēšanos kāro Trīni šoreiz sniedz režisore Ļuba Kapteine . “Mazbērzos” un “Lielbērzos” iet raibi un skaļi!

Rēzeknes Tautas teātris ar izrādi “Sibīrijas haiku”

Stāsts par izsūtījumu vietu no bērna skatupunkta, kur sāpīgi badās bads, kur odi milzīgi kā dinozauri, kur laiks te saraujas, te izstiepjas – kur viena diena var būt gara kā gads, bet viens gads paskriet kā viena diena.

Par vietu, kura novārdzina un spēcina. Par vietu, kurā neaug āboli. Tur dzimst izsūtīto koris “Āboli”, un dziedot dīgst spārni.

Kauguru pagasta amatierteātris “Vīzija” ar izrādi “Trešais vārds”

Spāņu dramaturga Alehandro Kasonas lugas “Trešais vārds” iestudējums amatierteātra “Vīzija” interpretējumā ir smalks un juteklisks stāsts par īstām, cilvēciskām jūtām – skumjām, alkām, sāpēm, viltu, dusmām, prieku, vilšanos, un pašu galveno – to, kas sirdīm liek pukstēt straujāk, kas maina cilvēkus un pasauli.

Liepājas Neatkarīgais teātris ar izrādi “Beigu spēle”

Semjuela Beketa izrāde “BEIGU SPĒLE” stāsta par cilvēkiem absurda situacijā, absurdā laikā – kad visam darītajam nav jēgas un rezultāta.

Jauniešu teātra studija “Eksperiments” ar izrādi “Fiziķi”

Jauniešu teātrim luga šķiet aktuāla, jo tā liek pārdomāt jautājumus par sabiedrības un katra indivīda atbildību.

Jūrmalas teātris ar izrādi “Sieviete melnā”

Pamatstāsts balstīts Sūzenas Hillas tāda paša nosaukuma romāna motīvos, par advokātu Arturu Kipsu, kurš tiek nosūtīts uz attālo Krisin Giffordu, lai apmeklētu klientes bēres, kuru laikā viņš redz noslēpumainu sievieti, kas tērpusies melnā. Šī tikšanās aizsāk dīvainu un satraucošu notikumu virkni.

Jelgavas Jaunais Teātris ar izrādi “Liesmojošā tumsa”

Antonio Buero Valjeho “Liesmojošā tumsa” ir audioizrāde ar vizuāliem elementiem, kas tapusi Covid-19 pandēmijas laikā, stŗādājot ar aktieriem attālināti un pie pirmās iespējas ierakstot darbu studijā. Režisore Aija Treija teic, ka lugā stāsts ir par ilgām pēc acu gaismas, bet tas var būt jebkas, kas virza uz priekšu mūsu dzīvi. Tas, kas deg par savu sapni, gribot negribot pulcē ap sevi sekotājus, liekot apšaubīt esošo un meklējot citu ceļu.

Viens komentārs par “8 LATA teātri ir izvirzīti GADA IZRĀDE 2021 skatēm”

Arī Ausekļa Limbažu teātris piedalījās šajā skatē – 11.septembrī Teātra muzeja Ertneres zālē spēlēja Anšlava Eglīša lugu “Omartija kundze”.

Atbildēt